Instagram Hesabı Kısıtlanması

Instagram Hesabı Engellendi

Hesabım kısıtlandı , instagram kısıtlanma sebebi nedir ? İşletme hesabının özellikleri ?

İçerikler ;

Instagram hesabı kısıtlanması ;

Hesabınızın kısıtlanması, hesabınıza belirli kısıtlamaların uygulandığı anlamına gelir. Kullanıcıların belirli kurallara uymalarını ve platformun topluluk kurallarını ihlal etmemelerini bekler. Eğer Instagram hesabınız kısıtlanmışsa, aşağıdaki adımları izleyerek durumu çözebilirsiniz.

Bazen kullanıcılar sebebini anlayamadıkları birtakım kısıtlama olaylarıyla karşı karşıya kalabilirler. Sebepsiz bir biçimde yaşan bu olay instagram hatalarından dolayı’da oluşmaktadır. Sebebini bilmediğiniz bu durumda hesabınızın kısıtlanma durumuna sebep olabilecek durumlar ;

  • Küfür, yanlış bir yorum veya yanlış içerikli gönderimlerin paylaşılması.
  • Takip istekleri kabul edilmediği halde devamlı olarak takip gönderilmesi.
  • Hesabın yeni açılmasına rağmen aktif şekilde kullanılması.
  • Kullanılan hesabın diğer kullanıcılar tarafından şikayet etmesi.

Reklam Hesabı kısıtlandı ne yapmalıyım ? Instagram Reklam Rehberi ile ilgili içerik için Bodur Medya’dan reklam hizmeti alabilirsiniz.

Bazen instagram’ın kendisine bağlı teknik sorunları bulunuyor. Bundan dolayı instagram hesabı kısıtlandı sorusunun nedenini olmak biraz zor olabilir.

Instagram Reklam Hesabı Kısıtlanması

Instagram reklamları ile pek çok hesaba ulaşmak mümkündür. Ancak bazı durumlarda hesap sahipleri reklam verememe gibi durumlar yaşamaktadır. Bu durumda hesap sahibinin reklam geliri ortadan kalkmış olur. Hızlı bir şekilde çözüme kavuşmanız gerekmektedir. Instagram reklam kısıtlamalarına neden olan durumlardan bazıları ;

  • Cinsel içerikli reklam paylaşımları
  • Küfürlü Reklam paylaşımları
  • Sık yapılan imla sorunları
  • İllegal Reklam paylaşımları
  • Kişileri aldatmaya yönelik reklamlar

Hesabım Kısıtlandığında Reklam Çıkabilirmiyim ?

Instagram hesabınız kısıtlandığında reklam verme şansınız bulunmamaktadır. En kısa sürede yetkililer ile iletişime geçmeli veya profesyonel bir hizmet almalısınız. Probleminizi kendiniz çözemediğiniz profesyonel bir destek almalı ve bir an önce yaşadığınız sorunun nedenini tespit etmeli ve sorunu çözmelisiniz. Aksi taktirde hesabınızdan reklam yapamadığınız için erişimleriniz azalacaktır.

Instagram Hesabı Kısıtlandı Ne Yapmalıyım ?

Instagram hesabı kısıtlandı durumunda hemen bir profesyonel’e başvurmalısınız. 1-2 gün hiçbir kullanıcıyı takip etmeden beklemelisiniz. Instagram kullanıcıları spam’a düşmeden beklerseniz sorun kendiliğinden çözülecektir. Bu süre zarfında profesyonel bir hizmet almadan yapacağınız her hamle spam işlem olarak algılanacak ve hesabınızın açılma süresi uzayacaktır. Bundan dolayı sabırla beklemelisiniz.

Instagram Ban Nedir ?

Instagram kullanıcıları genellikle instagram hizmet şartları ve topluluk kurallarını okumadan hesap açmaktadır. Farkında olmadan instagram şartlarını ve topluluk kurallarını kısıtlayıcı işlemler yapmış olabilirsiniz. Bu durum ise hesabınızın banlanmasına sebep olur. Instagram hesabınızın banlanması hizmet şartları kurallarının dışına çıkmanıza sebep olacaktır.

Instagram kısıtlamaları üç alanda karşımıza çıkmaktadır.

  • Bans
  • Action Blocks Ban
  • Shadow Bans

Bans

Bu kelime yasaklama anlamı taşımaktadır. Instagram ban ise kullanıcıların instagram’dan banlanması yani uzaklaştırılması anlamına gelmektedir. Yanlış davranışların karşısında cezalandırılmaktır. Hesabınız Instagram tarafından banlandıysa açmanız ya da direk instagram ile irtibat kurarak yasağınızın kaldırılması için talep açabilirsiniz. Tabi ki bu durum hesabınızın tamamen kapatılmamış olması durunda işe yarayacaktır.

Action Blocks Ban

Instagram, bir kullanıcının spam’a maruz kaldığı kullanıcılar tarafından fark edildiğinde belirli bir süre boyunca kullanıcıları engelller ve ‘action blocked’ yazılı bir uyarı mesajı çıkar. Instagram kullanıcıların yanlış davranışlar sergilemesinden dolayı bu cezalandırma yöntemini ortaya çıkartmıştır.

Shadow Bans

Gölge banlama , üyelerin giriş yaptığı her mecra için geçerli bir kısıtlayıcı bandır.Bazı davranışlar spam olarak algılanması sonucunda sosyal mecraların içerisindeki kullanıcıların hesabınızı şikayet etmesi ile banlanabilirsiniz. Bu durum çok fazla hashtag kullanımı yaptığınız’da yani etiketleri çok fazla kullandığınız’da da Shadow Bans ile hesabınız kısıtlanabilir. Tekrar etme durumunda hesabınız kısıtlı kalmaya devam edecektir.Ve etkileşimleriniz düşecektir.

Shadow Ban Nasıl Anlaşılır ?

Instagram’da reklam verdiğinizde paylaştığınız içerikler normalden daha az beğeni alıyorsa,

Hikayelerinizin görüntülenme sayıları normaldeki kadar görüntülenmeye ulaşmadığında hesabınızın Shadow Ban olduğunu anlayabilirsiniz.

İşletme Hesabı Müzik Kısıtlaması

Instagram hikaye ve reelslere müzik ekleyememe durumunda hesabınıza kısıtlama geldiğinin bir göstergesidir. Aradığınız müzik’te ‘Hiçbir sonuç bulunamadı’ sonucu ile karşılaşıyorsanız Ya da müziklerde sonuç çıkmıyorsa hesabınız müzik kısıtlamasına girmiştir.

Banlardan Nasıl Kurtulabiliriz ?

Öncelikle profesyonel bir destek almanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü yapacağınız her işlem hesabınızın geç açılmasına veya hiç açılmamasına sebep olabilir. Yıllardır instagram reklam danışmanlığı hizmetimiz ile profesyonel kadromuz ile işletmelerinizin Instagram Hesabı Kısıtlanması yani hesabınızın kapatılma işlemini profesyonel kadromuz ile açtırmaktayız. Peki sizler nasıl hesabınızı açabilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken hesabınızın tipini kontrol etmek.

Instagram Hesap Tipi Kontrolü

Hata verilen sayfanın yani instagram profilinin işletme hesabı olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bu hesabı Şahıs hesabına çevirmeniz size yardımcı olacaktır. İşlemi yapmanızın sebebi profilinizin işletme hesabı olarak diğer kullanıcılarla alakalı olmayan içerikler sunuyor olarak görüntülenmesidir. İşletme hesabının şahsi fotoğraflarınızı paylaştıüınızda instagram kurallarını ihlal etmiş olursunuz. Bundan dolayı instagram kurallarına aykırı işlem yaptığınız için hesabınız kısıtlanıyor. İşletme hesabınız’da özel yaşamınıza dair şeyler paylaşıldığında amaç dışı paylaşım olarak algılanıyor. Instagram bu durumlara önmel olarak paylaşılan içeriklerin spam olarak algılanmasına ve birtakım özelliklerin kısıtlanmasına sebep olmaktadır. İçeriklere uygun olarak profilinizi değiştirmelisiniz. Hesaplarınızı işletme hesabından kişisel hesaba çevirmelisiniz. Fakat bu işlemleri profesyonel bir yardım ile yapmalısınız. Aksi taktirde hesabınız açılmayabilir.

Paylaştığınız Etiketlerin Kontrolü

Paylaşımlarınızda çok fazla alakasız hashtag bulunuyorsa bunları düzeltmenizde fayda var. #instagram #instadaily #instagramlike gibi etiketleri çok fazla bulunduruyorsanız bu etiketleri kaldırmalısınız. Aksi taktirde Instagram Hesabı Kısıtlanması durumu yaşayabilirsiniz. Paylaşımlarınızın konusu dışında etiket kullanımı gönderilerinzin erişimlerini düşürür ve hesabınıznı ban yemesine sebep olur.Uygun etkiket kullanımı hesabınızın kısıtlanma olasığını azaltacaktır.

Takipçi Kontrolü

Bot takipçileri yani sahte takipçi satın aldıysanız yada başkaları size bot takipçi gönderdiyse instagram size shadow ban uygulamış olabilir. Sahte hesapları takip ettiği ve diğer hesapları algıladığında buna göre yaptırımlar uygular. Bu yaptırımlardan biri shadow ban olabilir.

Profesyonel Bir Danışmanlık

Bodur Medya , profesyonel bir kadroya sahiptir. Instagram hesaplarınızı optimize ederek sorunlarınızı minimum’a indirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Hesabınıza hiçbir olumsuz sonuç ile karşılaştırmadan. Profesyonel bir hesaba siz’de ulaşmak istemez misiniz ? Bodur Medya Sosyal Medya Yönetimi hizmetlerimiz’den faydalanarak sosyal medya’daki varlığınızı artırabilirsiniz.

You Might Also Like